Loading...
Volwassenen 2019-04-25T11:42:38+00:00

Volwassenen en ouderen

Het Buurtsportteam Nijkerk Sportief en Gezond streeft naar een actief en gezond Nijkerk, voor zowel jong als oud. Door het opstarten van en stimuleren van projecten wil het buurtsportteam het bewegen en een gezonde leefstijl in Nijkerk stimuleren.

Het Buurtsportteam legt contact met diverse instanties om het bewegen bij volwassenen en ouderen te stimuleren. De buurtsportcoaches zijn actief op het Beweegplein bij het Gezondheidscentrum De Nije Veste. Zij begeleiden de inwoners van Nijkerk bij het bewegen op het Beweegplein.

Het buurtsportteam organiseert/is partner van diverse activiteiten zoals; Wandelfit, Rollatorfit, diabeet challenge en leefstijlactiviteiten bij diverse zorgcentra. Heeft u een beweegvraag, dan kunt u terecht bij ons beweegloket.

Wekelijkse activiteiten:

Dinsdag     
11.15-12.15 uur GGZ

Donderdag    
11.00-12.00 uur Stoelengym bij St. Jozef

Nijkerk Challenge

De Nijkerk Challenge: tijdens de mooie maanden van het jaar regelmatig samen met anderen wandelen in en rondom Nijkerk en u zo voorbereiden op de Challenge. De wekelijkse wandelingen (van mei tot en met september) worden begeleid door zorgverleners van de Gezondheidscentra in Nijkerk, buurtsportcoaches van Nijkerk Sportief en Gezond of ervaren wandelaars.

De Challenge zelf bestaat uit vier aaneengesloten dagen wandelen: 25 tot en met 28 september 2019. U kunt dan kiezen uit: 5 km, 10 km of 15 km wandelen per dag. De eerste drie dagen wandelen we in Nijkerk en omgeving, zaterdag de 28e wandelen we in Den Haag.

De Nijkerk Challenge 2019 wordt georganiseerd door Stichting Gezondheidscentra Nijkerk en Nijkerk Sportief en Gezond en wordt door de Gemeente Nijkerk met een financiële bijdrage gesteund.

Hoe meld ik mij aan?

Inschrijven voor de Challenge kan op de informatieavond, op 26 maart 2019. Mocht u deze avond verhinderd zijn, dan kunt u zich ook opgeven bij de recepties van de gezondheidscentra, via een inschrijfformulier:

Receptie Gezondheidscentrum De Nije Veste / Oranjelaan 104 te Nijkerk / mail: receptie@denijeveste.nl

Receptie Gezondheidscentrum Corlaer / Henri Nouwenstraat 18 te Nijkerk / mail: receptie@gc-corlaer.nl

Proefwandelingen

Het team van de Nijkerk Challenge 2019 organiseert proefwandelingen op de dinsdagavonden 2, 9, 16, 23 en 30 april. De proef-wandelingen starten om 19.00 uur vanaf Gezondheidscentrum De Nije Veste en duren een uurtje. Kom op tijd en doe mee!

Bent u benieuwd of samen wandelen iets voor u kan zijn, heeft u zich voorgenomen om meer te gaan bewegen, bent u enthousiast geworden op de informatieavond, vraagt u zich misschien al jaren af wat de Nijkerk Challenge is of hebben andere wandelaars u enthousiast gemaakt? U bent van harte welkom om een uurtje mee te wandelen, samen met zorg-verleners, buurt- en sportcoaches en Challengers die al eerder meewandelden.

Waarom meedoen met de proefwandelingen?

– Een uurtje bewegen
– Sfeer proeven
– Kennismaken met de Challenge
– U wordt er altijd beter van!

Data proefwandelingen:
dinsdag 2 april van 19.00 tot 20.00 uur
dinsdag 9 april van 19.00 tot 20.00 uur
dinsdag 16 april van 19.00 tot 20.00 uur
dinsdag 23 april van 19.00 tot 20.00 uur
dinsdag 30 april van 19.00 tot 20.00 uur

Startpunt: De Nije Veste, Oranjelaan 104 Nijkerk (graag ruim op tijd aanwezig zijn, want we vertrekken 19.00 uur)

Aanmelden voor de proefwandelingen is niet nodig en deelname is gratis. Twijfelt u of u fit genoeg bent om mee te lopen met een proefwandeling? Kom gerust een keer meewandelen en kijk hoe het gaat. De wandelingen heten niet voor niets proefwandelingen. Als u ruim op tijd bent, dan kunt u uw vraag ook even bespreken met de begeleiders.

Beweegplein

De buurtsportcoaches zijn actief op het Beweegplein bij het Gezondheidscentrum De Nije Veste. Zij begeleiden de inwoners van Nijkerk bij het bewegen op het Beweegplein. Het beweegplein is er voor iedereen die onder of zonder begeleiding in de buitenlucht actief wil zijn. Behalve individueel kunt u ook samen met anderen bewegen. Iedereen is daarom welkom op het Beweegplein!

Op het onderstaande rooster is te zien wanneer de buursportcoaches aanwezig zijn op het Beweegplein:
Maandagochtend: 10.00 – 11.00
Woensdagochtend: 10.00 – 11.00

Jongeren, ouderen en volwassenen op Gezond Gewicht

In samenwerking met het Jongeren Op Gezond Gewicht wil het Buurtsportteam meer aandacht voor voeding en beweging in Nijkerk. Het gezond eten en drinken, met daarnaast dagelijkse beweging zou voor iedereen een gewoonte moeten worden. Zo wil het Jongeren Op Gezond Gewicht met de aanpak DrinkWater activiteiten koppelen aan het thema water, door bijvoorbeeld het stimuleren van het drinken van water op kinderdagopvang, scholen, op het werk, in de wijk en tijdens het sporten en in de sportkantines. Dit heeft een positieve werking op het overgewicht binnen de gemeente en daarmee ook op de gezondheid.

Meer informatie?

Neem gerust contact op voor meer informatie. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Neem direct contact op
Terug naar nieuwsoverzicht