Special Sports

Special Sports is een campagne van Nijkerk Sportief en Gezond voor kinderen en volwassen met een beperking, die willen bewegen of sporten. Buurtsportcoach Mirjam initieert activiteiten voor mensen met een beperking bij sportverenigingen en sportaanbieders met als doel een goede basis te leggen, zodat de activiteiten duurzaam aangeboden kunnen worden.

Bij het beweegloket Special Sports kunt u terecht voor een persoonlijk advies als u op zoek bent naar een vorm van bewegen of een geschikte sportvereniging.

Er kunnen redenen zijn waarom u (nog) niet deelneemt aan een beweegactiviteit. Buurtsportcoach aangepast sporten Mirjam Hagenaar is er om uw vragen te beantwoorden en samen te bespreken wat uw wensen en mogelijkheden zijn op het gebied van bewegen. Zij is o.a deskundig op het gebied van revalidatie, Speciaal Onderwijs en aangepast sporten en kent de groepen bij de verschillende verenigingen en sportscholen. Zij kan samen met u de eerste stap maken. Het beweegloket werkt samen met de gemeente Nijkerk, scholen, Stichting Mee, Sigma, Interakt Contour, Beweging 3.0, gezondheidscentra, zorgcentra, Centrum Jeugd en Gezin, ambulante begeleiders, SRO en diverse sportverenigingen/sportaanbieders.

Beweegmogelijkheden voor mensen met een beperking in gemeente Nijkerk

Maandag:

 • 11.30-12.30 u Nijkerk Sportief en Gezond geeft beweegles aan medewerkers van Kringloopwinkel Goed Bezig (m.n. GGZ DAC).
 • 12.45-13.15 Beweegplein (fitness en oefeningen in de buitenlucht) voor medewerkers van De Postkamer.
 • 18.45-20.15 u  Wheelen voor mensen met een lichamelijke beperking a.l. Bij Atletiek Vereniging Nijkerk Hassemanpad 4 Nijkerk.
 • 19.00-20.00 u Special Sports Atletiek voor mensen met een verstandelijke beperking, alle leeftijden. AVN.

Dinsdag:

 • 9.30-11.00 u Open spreekuur beweegloket 1e dinsdag van de maand bij Gezondheidscentrum De Nije Veste en 3e dinsdag van de maand bij GC Corlaer: gratis beweegadvies en ondersteuning bij het zoeken naar een passende beweegactiviteit/sport, ook voor mensen met een beperking (alle leeftijden).
 • 9.30-11.15 Rollatorfit vanuit Sint Jozef volw/ouderen met rollator.
 • 11.15-12.15 u Nijkerk Sportief en Gezond geeft sportles aan medewerkers van Kringloopwinkel Goed Bezig (van ’s Heeren Loo en GGZ DAC).
 • 15.30-16.30 Sportkanjerclub voor kinderen van 6-12 jaar die moeite met bewegen hebben met bewegen door een sociaal-emotionele of motorische achterstand (of overgewicht) Sporthal Strijland.
 • 18.00-19.00 u Special Sports Korfbal bij Korfbalvereniging Sparta voor mensen met een (licht verstandelijke) beperking vanaf 17 jaar. ’s Winters training in een gymzaal van Corlaer College (niet sporthal Corlaer!).
 • 19.30-20.30 u Special Sports Fitness voor mensen met een licht verstandelijke beperking of ASS/autisme, vanaf 15 jaar. Bij Club Rebel, Van Delenstraat 14.

Woensdag:

 • 18.00-19.00 u Gym Extra vanaf 6 jaar en 19.00-20.00 G-Gym tienergroep Gym- en Dansvereniging Hellas Hoevelaken, Ridderspoor 2 Hoevelaken.
 • 13.00-14.00 u SportkanjerclubXtra voor kinderen van 6-9 jaar met een beweegachterstand. Sporthal de Baggelaar Nijkerkerveen.

Donderdag:

 • 11.00-12.00 u Stoelengym bij Sint Jozef (volw/ouderen)
 • 19.00-20.00 u Wheelen bij AVN voor mensen met een lichamelijke beperking a.l.

Vrijdag:

 • Fitkids programma voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Via Fortius.
 • 19.00-20.00 u Swing Inn (NGV Excelsior) Dansen voor mensen met een (verstandelijke) beperking, vanaf 18 jaar in de Oranje Nassau School Nijkerk (ingang via schoolplein) Eijkmanplantsoen 3
 • 20.00-21.00 u Streetdancegroep Dancing Diamonds (NGV Excelsior): voor wie dansen haar/zijn passie is en nog geen passende dansgroep heeft gevonden. Vanaf 15 jaar In de gymzaal van de Oranje Nassau School Nijkerk (ingang via schoolplein).

 

Ook sportmogelijkheden voor mensen met een beperking in reguliere groep bij: Tafeltennisvereniging Rega a.l., Scouting Nijkerk (vrijdag en zaterdag kinderen/jongeren), UVV (volw/ouderen), trimhockey HC Nijkerk (jongeren/volw.), Sportschool The Next jongeren/volw.

Ook beweegmogelijkheden bij de gezondheidscentra, Fortius o.a Fitkids, Nautilus Health Club (jongeren/volw), diverse wandelgroepen (ook voor mensen met een beperking), zwemmogelijkheden en diplomazwemmen bij diverse zwembaden in gemeente Nijkerk a.l., FitnessCentrum Hoevelaken, Jongerencentra: De Blits Hoevelaken en Chill-Out Nijkerk, InteraktContour, ouderen: Woonzorgcentrum De Pol en Huize Sint Jozef (Beweging 3.0), judo Club Rebel (jongeren/volw.)

 • Individuele instroom in reguliere groepen voor mensen met een beperking ook mogelijk, afhankelijk van individu en sportwens (zie boven). Informatie en ondersteuning via beweegloket aangepast sporten.
 • Voor mensen die weinig te besteden hebben is er subsidie: het Jeugdsportfonds en de regeling Meedoen.
 • Heeft u vragen over bovenstaand programma dan kunt u contact opnemen met het beweegloket Mirjam Hagenaar (dagelijks bereikbaar via) mirjam@nijkerksportiefengezond.nl of bellen: 06-54127349 (di/wo)

Kom in beweging en neem contact op met:

Mirjam HagenaarIMAG0216