Volwassenen en ouderen

Het Buurtsportteam Nijkerk Sportief en Gezond streeft naar een actief en gezond Nijkerk, voor zowel jong als oud. Door het opstarten van en stimuleren van projecten wil het buurtsportteam het bewegen en een gezonde leefstijl in Nijkerk stimuleren.

2754758_Het Buurtsportteam legt contact met diverse instanties om het bewegen bij volwassenen en ouderen te stimuleren. De buurtsportcoaches zijn actief op het Beweegplein bij het Gezondheidscentrum De Nije Veste. Zij begeleiden de inwoners van Nijkerk bij het bewegen op het Beweegplein.

Het buurtsportteam organiseert/is partner van diverse activiteiten zoals; Wandelfit, Rollatorfit, diabeet challenge en leefstijlactiviteiten bij diverse zorgcentra.
Heeft u een beweegvraag, dan kunt u terecht bij ons beweegloket.

Jongeren, ouderen en volwassenen op Gezond Gewicht

In samenwerking met het Jongeren Op Gezond Gewicht wil het Buurtsportteam meer aandacht voor voeding en beweging in Nijkerk. Het gezond eten en drinken, met daarnaast dagelijkse beweging zou voor iedereen een gewoonte moeten worden. Zo wil het Jongeren Op Gezond Gewicht met de aanpak DrinkWater activiteiten koppelen aan het thema water, door bijvoorbeeld het stimuleren van het drinken van water op kinderdagopvang, scholen, op het werk, in de wijk en tijdens het sporten en in de sportkantines. Dit heeft een positieve werking op het overgewicht binnen de gemeente en daarmee ook op de gezondheid.